Unde sa mananc azi in Bucuresti – Critic Culinaro Gastronomic de popote

Unde sa mananci si mai ales unde sa NU mananci in Bucuresti. Parerea mea.

Restaurant Caffe Da’Mask

Restaurant Caffe Da’Mask


Restaurant Caffe Da’Mask (sau simplu, Damasc)
Adresa: Maior Ionescu Atanase 60, sector 2, zona Pache Protopopescu-Muncii-Vatra Luminoasa-Mihai Bravu (harta)
Tel: 0722 171 384 / 021 653 21 29
Site: http://www.caffedamask.ro/
Mail: office@caffedamask.ro

Este unul din locurile in care imi face deosebita placere sa ma duc. Si asta pentru ca pe post de chelneri si barmani sunt chiar proprietarii localului, sot si sotie. Si mai mult, sunt niste oameni cumsecade si cuviosi, calzi si primitori. E ca si cum ai veni in vizita la niste prieteni, care din intamplare detin o terasa/bar/restaurant/pub.

Da, are detoate. Printre care si un bucatar foarte bun. Are 3 locuri unde se poate sta, terasa, destul de primitoare, apoi zona de restaurant/pub la parter unde dealtfel se afla si barul, iar la etaj zona dedicata de pub.

Tema dedicata este masca. Pe pereti inauntru veti vedea diverse masti expuse pe pereti. Acest lucru aduce o tenta de misticism dar si de lume araba (fapt datorat si prezentei narghilelei), misterioasa, demna de exlorat. Mie unu mi s-a parut misto. E usor de reperat, avand reclama la intrare, dinaia luminoasa.

Vara mancarea se serveste cel mai bine la terasa. Bucatarul este un om foarte priceput. Au niste chestii in meniu demne de o mana buna la bucatarie. De la elementarul mic sau piept de pui la preparate cu o tenta mai deosebita, cum ar fi Marul copt in sos de vin cu inghetata sau Puiul scalopino in sos de lamaie (scalopino limone) sau Puiul tiganesc cu orez mexican, care trebuie sa miroasa aparte si sa aiba un anumit gust.

Eu am gustat cam tot ce au in meniu si vreau sa spun ca pentu un loculet de mici dimensiuni, bucatarul isi face treaba mai mult decat trebuie. Portiile sunt nici mari nici mici, pentru un om de 90 de kilograme (in curs de slabire :D ) sunt satiabile.

Ieri am mancat a doua oara pui scalopino in sos de lamaie si vreau sa spun ca mai aveam putin si rupeam usa la bucatarie sa-i transmit complimente bucatarului. Imi place si ca omul are destul timp si rabdare sa prepare un fel de gadget la fiecare portie si anume taie si modeleaza morcov+salata verde+sfecla+ceapa verde intr-un fel de floare pe o scobitoare care arata superb in farfurie. Cartofii prajiti vin deja preparati cu branza rasa pe deasupra deci nu o sa patesti ca la majoritatea restaurant-wannabe-urilor unde daca alegi branza rasa pe cartofi iti trece 4 lei pe nota pt cateva surcele acolo. Aici e si o parte negativa, cei care au fobie la branza trebuie sa specifice sa fie cartofii fara branza, altfel esti obligat sa o mananci.

Pana si mujdeiul e asa cum imi place, adica pe langa sa faca usturoi cu apa, se chinuie sa puna sare si ulei ca sa iasa totusi mujdei, nu ceai.

Marul copt in sos de vin e o delicatesa care ma duce cu gandul la bucataria franceza (acum 10 ani evident), lucru bun de altfel pentru ca nu prea gasesti in Romania restaurante cu “specific frantuzesc”.

Pentru o portie de pui scalopino + cartofi platesti 25 lei dar merita. Desertul (marul) e 12 lei. Pe langa astea, am gustat si orezul lor “mexican” si.. da, chiar m-am gandit la un omulet bronzat cu mustata cantand Cucaracea in timp ce mancam.

Vreau sa recomand pt amatorii de cocktailuri cu alcool sa incercati Caipiroshka de aici. Mie mi se pare una dintre cele mai bine preparate. Si cam pe oriunde merg si vad asta in meniu comand. Si de multe ori sunt nemultumit. Ah, era sa uit, e unul din putinele locuri unde servesc Dr Pepper. Nu inteleg de ce nu se comercializeaza in mai multe localuri bautura asta. Este foarte buna. Si daca nu au Dr Pepper in stoc, ti-l prepara ei. Si e mai bun decat cel comercial.

E curat, muzica te imbie sa mananci desi poate intr-o tenta mai trista pentru ca seara baga foarte multa muzica blues, placuta dar molesitoare. Toaleta e cam mica si nu foarte luminata si desi au un veceu pentru baieti si unul pentru fete, sunt amandoua in aceeasi camera si exista o singura chiuveta.. Asa ca baieti, nu veniti stricati la stomac ca va faceti de ras iar fetele.. Sa fim seriosi, fetele nu au gaze si nu miros urat :))

De asemeni, recomand terasa cat mai des pentru ca inauntru se face destul de mult fum. Se pare ca aerul conditionat nu functioneaza in parametri corespunzatori. Si desi au si fumatori si nefumatori, nu am prea observat acest lucru. Pe mine nu m-ar deranja asa de mult, sunt dependent de Kent dar pe ceilalti.. A si daca tot suntem la capitolul asta, vreau sa spun ca aici puteti servi si o narghilea foarte buna. Pretul e 15 lei iar daca vreti una cu un adevarat kick (se cheama narghilea speciala), la 20 de lei se poate lua o narghilea care in vas are apa + siropul fructului pe care l-ati ales.

Ce ar mai fi de mentionat in meniu este o bere nefiltrata, Hoegaarden. Mie mi s-a parut destul de buna.

Personalul este foarte primitor dupa cum am spus iar meniul e adus imediat, comanda se ia in 5-10 minute si este adusa destul de repede, 10-15 minute. Totul este sa nu veniti 100 si sa cereti fiecare de mancare ca o sa asteptati, bucataria nu e mare.

Per total, sunt foarte multumit de acest local. Si faptul ca o data la 2 saptamani revin (desi e destul de departe de casa) isi spune cuvantul.

* Aspectul localului: 7/10
* Stiinta mancarii: 9/10
* Personalul: 9/10
* Preturi: 7/10
* Diversitatea meniului: 7/10
* Plata electronica: 0/10
* Accesibilitate: 9/10
* Zona: 9/10
* Ambianta: 8/10
* Curatenie: 9/10
* Fumatori / Nefumatori: 10/5 (Da/Da, dar nu prea se respecta)

Nota finala: 7,4

by bucharest-dining.blogspot.com

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: